EURO-2016: fél évszázad elteltével kieséses szakaszban a magyar válogatott!

A magyar labdarúgó-válogatott a portugálok elleni szerdai csoportmérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a legjobb 16 közé a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Ilyen teljesítményt legutóbb ötven éve ért el a nemzeti együttes.

Ez azzal vált biztossá, hogy kedden a C csoportban a világbajnok német csapat 1-0-ra legyőzte az északíreket, így a szigetországi gárda három ponttal zárt harmadikként a csoportban. Mivel az A jelű kvartettben az albánok is három ponttal szerezték meg a harmadik helyet, Bernd Storck együttese már mindenképpen bekerül a négy legjobb továbbjutó harmadik közé.

Az MTI emlékeztet, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ötven év után jutott tovább csoportjából nagy nemzetközi tornán. A 44 év elteltével Európa-bajnoki szereplő csapat kontinensviadalon először hajtotta végre ezt a bravúrt, mivel az ezt megelőzőkön, amelyeken részt vett, csak négy együttes indulhatott. A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a nemzeti válogatottnak, amely története során mindössze háromszor folytathatta szereplését az egyenes kiesés szakaszban is.

A magyar válogatott négy pontjával jelenleg vezeti az F csoportot, amelyben elsőként, másodikként vagy harmadikként végezhet. Utolsó csoportmérkőzését szerdán Lyonban 18 órától a portugálokkal játsszák Dzsudzsák Balázsék.

A franciaországi Európa-bajnokság C jelű négyese harmadik fordulójának keddi másik mérkőzésén, Marseille-ben a lengyel labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a már kiesett ukrán csapatot, így a németek mögött csoportmásodikként jutott a nyolcaddöntőbe.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »