EURO-2016 – Ez jöhet a 16 között

Tegnap öngóllal egyenlített a magyar válogatott Izland ellen, az eddig megszerzett 4 ponttal csoportelsőként várjuk a portugálok elleni összecsapást. Nézzük, mi lehet a folytatás, ha továbbmegyünk. 

Így néz ki a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportja a második kör után:

 • Magyarország 4 pont
 • Izland 2 pont
 • Portugália 2 pont
 • Ausztria 1 pont
 • Magyarország a kvartett élén állva várja a csoportkör utolsó meccsét, Lyonban fogunk a portugálok ellen játszani. Ausztria pedig Izlanddal mérkőzik meg.

  Ha megvernénk Portugáliát biztos csoportelsőként jutnák a legjobb tizenhat közé, de akkor is ez a forgatókönyv, ha döntetlent játszunk Rondaldóékkal és Izland két góllal győzi le az osztrákokat. Amennyiben vereséget szenvedünk a csoportkör utolsó mérkőzésén és Izland ikszel vagy kikap Ausztriától, másodikként jutunk tovább a csoportból.

  Viszont, ha Izland leveri az osztrákokat, akkor Magyarország négy ponttal a harmadik helyről mehet tovább.

  Ha Geráék csoportelsőként jutnak be a nyolcaddöntőbe akkor valószínűleg június 26-án este 21:00-kor a belgák lesznek az ellenfelek Toulouse-ban az E csoportból.

  Amennyiben másodikként jutnák tovább a B csoport másodikként továbbjutója várna ránk, Anglia, Wales, Szlovákia és Oroszország közül jó eséllyel Wales. Ebben az esetben az összecsapásra június 27-én Nizzában kerülne sor.

  Az igazán nagy megmérettetés azonban akkor várna a Storck-csapatra, ha harmadik helyről jutnak be a legjobb tizenhatba, mivel akkor előreláthatóan Németország vagy Spanyolország lenne a következő ellenfél.


  Forrás:gondola.hu
  Tovább a cikkre »