EURO-2016: Dzsudzsákék méltó ellenfelük voltak Ronaldóéknak

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a portugál csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport utolsó fordulójában, ezzel megnyerte a négyesét. A nyolcaddöntőben, vasárnap az E csoport másodikja, Belgium vagy Svédország lesz a csapat ellenfele Toulouse-ban.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig – a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve – egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, és így Horvátországgal csap majd össze a 16 között.

Az F csoport másik mérkőzésén az izlandi válogatott 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport harmadik fordulójában, ezzel a szigetországiak továbbjutottak, a vesztes osztrákok pedig elbúcsúztak a tornától.

 Eredmények, F csoport:
    3. forduló:
MAGYARORSZÁG-Portugália 3-3 (1-1)
Izland-Ausztria 2-1 (1-0)

A csoport korábbi eredményei:
    1. forduló:
MAGYARORSZÁG-Ausztria 2-0 (0-0)
Portugália-Izland 1-1 (0-0)
    2. forduló:
MAGYARORSZÁG-Izland 1-1 (0-1)
Portugália-Ausztria 0-0
        
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 5 pont (6-4), 2. Izland 5 (4-3), 3. Portugália 3, 4. Ausztria 1


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »