EURO 2016: „besárgult” negyeddöntős játékoskeretek

EURO 2016: „besárgult” negyeddöntős játékoskeretek

A sárga lapok miatt kapott korábbi egymérkőzéses eltiltása után visszatérhet csütörtökön a pályára Bartosz Kapustka, így a lengyelek teljes kerettel állhatnak ki az amúgy szintén eltiltástól mentes portugálokkal szemben a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében. 

0ebnegy_b

A 22 órakor kezdődő találkozón azonban a feleknek óvatosnak kell lenniük, mert az elődöntőre csak az egyszeri szankciók törlődnek, így a legjobb nyolc közötti párharcban még eltiltáshoz vezet az összesítettben jegyzett második, illetve negyedik sárga lap. Az UEFA hivatalos honlapja alapján erre a lengyelektől hat futballistának kell figyelnie, míg a luzitánoktól Carvalho, Pepe és Quaresma van „veszélyben”.

A pénteki Wales–Belgium mérkőzésen a magyarok ellen megnyert nyolcaddöntőben „besárgult” Thomas Vermaelen nem léphet majd pályára, míg a szombati Németország–Olaszország rangadót Thiago Mottának kell kihagynia. Az Azzurriktól még további tizenegy játékos áll egy lapnyira az eltiltástól, szemben a németekkel, akiknél öt egylapos van a keretben.

A torna meglepetéscsapata, Izland válogatottjában kilenc labdarúgó van veszélyben, miközben a vasárnap esti negyeddöntős ellenfele, a házigazda Franciaország most nem küldheti pályára N’Golo Kantét és Adil Ramit. A kontinensviadal mindegyik negyeddöntőjét romániai idő szerint 22 órakor rendezik. Romániában a DolceSport és a ProTV, míg Magyarországon az M4 Sport közvetíti élőben.

Az Európa-bajnoksághoz kapcsolódó hír még, hogy a magyarok csoportjának sereghajtójaként a tornának korai búcsút intő osztrákok csapatkapitánya, Christian Fuchs szerdán bejelentette visszavonulását a válogatottból. Az angol Leicester Cityvel idén bajnok, 30 éves hátvéd Facebook-oldalán közölte, hogy az Izland ellen elvesztett összecsapás volt számára az utolsó, amelyen magára öltötte a címeres mezt.

Keserü köszönetet mondott a szurkolóknak

„Éreztünk téged a pályán, a tizenkettedik játékosunk voltál és kimondhatatlanul sajnáljuk, hogy mi, a többi tizenegy nem emelkedtünk fel még a te szinted felére sem” – méltatta Románia labdarúgó-válogatottjának szurkolóit Claudiu Keserü abban a nyílt levében, amelyet szerdán személyes Facebook-oldalán tett közzé. A bolgár Ludogorec nagyváradi csatára szerint kizárólag csak ők, a játékosok a felelősek azért, amiért a franciaországi Európa-bajnokságon már a csoportkörben kiestek.

„Te toltál minket hátulról, mindent megtettél annak érdekében, hogy az egész ország által álmodott továbbjutás megvalósuljon, de mi technikailag nem tudtunk felemelkedni a kívánt szintre” – fogalmaz a személyes hangvételű, érzelmes üzenetben. Hozzátette, egy egész életen át várt arra, hogy egy ilyen nagy versenyen Románia színeiben játszhasson, és rendkívül csalódott azért, ami történt. Bevallása szerint csak a szurkolókra lehet büszke, akik bár kevesebben voltak, mint a franciák vagy az albánok, de azzal, ahogyan a lelátóról biztatták őket, mégis „döntősök” lehetnének. A folytatásban pedig csak azt reméli, hogy kárpótolni tudja majd őket. „Gólokkal szeretném betölteni azt az űrt, amelyet most mindnyájan érzünk” – zárta sorait a szurkolóiknak köszönetet mondva Keserü.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »