Eugen Korda: Kedves Béla! Te tényleg nem látod?

Eugen Korda: Kedves Béla! Te tényleg nem látod?

Kedves Béla!

(…) Te egy voltál azon kevés politikus közül, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül tegeztem. (…) Főleg arról van szó, hogy megértsd és főleg tudd, hogy úgy fordulok hozzád, mint az emberhez, akinek valamikor hittem, az emberhez, aki – legalábbis remélem – nem veszítette el az utolsó csipetnyi tisztességét és a szlovákiai polgárok felé való felelősségét.

Nem akarom itt kommentálni a döntések sorozatát, amelyek a Most-Híd részvételéhez vezettek a Fico-kormányban, sem a Te döntésedet megmaradni benne még két fiatalember meggyilkolása után is, és azután, hogy a vezető politikusok és maffiaszervezetek közti kapcsolatok napvilágra kerültek. Az, ami miatt ezeket a sorokat írom, a Te részvételed volt a mai (keddi) Koalíciós Tanácsot követő sajtótájékoztatón.

Te tényleg nem látod, hogy Robert Fico már eldöntötte, hogy hanyatlásba taszítja ezt az országot, amiből már sosem sikerül majd kikerülnünk? Neki csak egy dolog fontos – saját maga. Mindnyájunkat kigúnyol. Ő magasról tesz mindannyiunkra. Magasról tesz rád, a fiatalokra, akik kint álltak a tereken, magasról tesz a meggyilkol Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára, az ő meggyötört családjukra. Ő egy beteg ember, aki hajlandó elkövetni bármit, csak hogy ne legyőzött emberként hagyja el a politikát.

(…) Ezt mind, Kedves Béla, neked is fel kellett ismerned azon a mai (keddi) sajtótájékoztatón. Még mindig van esélyed (…) megállítani ezt a felelőtlen paranoiást és azt mondani neki, hogy most már elég volt ebből a gyűlöletből és hogy határozottan ott hagyod őt.

Tudom, nem teszed meg ezt. De kellene, hadd ne maradjon a szlovákok és a más nemzetiségek szívében az a kegyetlen emlék rólad, hogy Te voltál a magyar, aki elárulta őket. Csak ezt akartam elmondani neked.

.tyzden.sk – Eugen Korda: Milý Béla!

Nyitókép: rtvs.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »