EU-tisztújítás – Šefčovič nem kapott fajsúlyos portóliót, a magyar biztosé jelentősebb

EU-tisztújítás – Šefčovič nem kapott fajsúlyos portóliót, a magyar biztosé jelentősebb

A holland Frans Timmermans, a dán Margrethe Vestager és a lett Valdis Dombrovskis is úgynevezett ügyvezető alelnök lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban – jelentették be kedden Brüsszelben.

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét.

Ezt a portfóliót eddig az osztrák Johannes Hahn tartotta kézben.

A volt igazságügyi miniszter Trócsányi elődje, Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztos volt az előző ciklusba

Hírdetés

Maroš Šefčovič szlovák uniós biztos a 2019-2024-es időszakban az EU-n belüli kapcsolatokért fog felelni. A szlovák sajtóban megjelent első reakciók szerint ez egy nem túl fajsúlyos portfólió, Szlovákiának ebből kevés haszna lehet. Šefčovič ráadásul a portfóliót korábban már vezette.

“Kicsit unatkozni fog, ezzel a területtel ugyanis már foglalkozott” – értékelte a döntést a DenníkN-nek cikkében az egyik magas beosztású brüsszeli diplomata.

Šefčovič ugyanakkor marad a nyolc bizottsági alelnök egyike.

MTI/DenníkN


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »