"Etyeki kisvasút addig nem lesz, amíg az etyeiek nem akarják"

Felháborodással fogadták Etyeken a felcsúti fejlesztést koordináló miniszterelnöki biztost – írja a Hírtv. Tessely Zoltán azután tartott lakossági fórumot a településen, hogy többen tiltakoztak az ellen, hogy a telkükön vagy közvetlenül a házuk mellett menjen el a kisvasút. A biztos nem tudott írásos garanciát adni arra, hogy nem vezetik át magánterületen a kisvasutat.

A beszámoló szerint igen heves hangulatú fórumon a körzet parlamenti képviselőjének számos nehéz kérdésre kellett válaszolni. Tessel szerint azonban “csak a média fújta fel a terveket, ezért akart az érintettekkel egyeztetni” – mondta.

„Nehogy azt gondolják, hogy én félek a kérdéseiktől. Nincs mit takargatni. Nincs” – mondta Tellesy Zoltán. A politikus a vita végén azt ígérte: a tanulmányokból csak akkor lesz terv, végül vasút, ha az etyeki lakosok kifejezetten kérik.

Jól jegyezzék meg a következő mondatokat

„Addig Etyeken borvasút nem fog épülni, amíg az etyekiek nem szeretnék. Én ezt most kicsit pontosítanám. Ezeket az előtanulmányokat addig nem fogjuk elővenni, amíg Etyek települése nem kéri tőlünk”

– ígérte az országgyűlési képviselő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »