Ételek, melyek gyógyítják a náthát

Ételek, melyek gyógyítják a náthát

Nyakunkon a náthaszezon, ilyenkor pedig érdemes fokozott figyelmet fordítani a táplálkozásunkra, ha nem szeretnénk szinte állandóan betegek lenni. Ha az alábbi ételek gyakran kerülnek az asztalra, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért.

Sok benne az omega-3 zsírsav, amely kutatások szerint nemcsak a szívbetegség kialakulásának esélyét csökkenti, hanem a szervezetben jelen lévő gyulladások mennyiségét is. A szardínia elérhető árú, nagyszerű omega-3 forrás, ráadásul sok benne a fehérje, kalóriatartalma viszont alacsony – írja a Házipatika.com.

Az egyik legjobb C-vitaminforrás – egy nagyobb darabban napi szükségletünk több mint ötszöröse megtalálható. A C-vitamin, bár nem akadályozza meg a megbetegedést, erősíti az immunrendszert, ha pedig már betegek vagyunk, akkor enyhíti a tüneteket és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

Hírdetés

Sok benne a B-vitamin, a szelén és az antioxidáns, ezért nagyszerű immunerősítő. Emellett vírusölő hatása is van, mivel segíti azoknak a sejteknek a termelődését, amelyek felveszik a harcot a fertőzésekkel. A maitake és a shiitake a leghatékonyabb fajták.

Nem véletlen, hogy anyáink és nagyanyáink mindig forró csirkehús-levessel próbálták kúrálni a betegségeket. Tudományos kutatások igazolják, hogy a lassan főtt, sok zöldséget tartalmazó leves gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású. Ha kicsit csípősen esszük, akkor abban is segít, hogy megtisztuljanak a légutaink.

Ehetünk magában nyers reszelt gyömbért egy kis mézzel keverve, készíthetünk belőle teát, szeletelve beletehetjük az ásványvizünkbe vagy ragukba és levesekbe. Erősíti az immunrendszert, fertőtlenít, nyákoldó hatású, és segít megszüntetni a hányingert és az émelygést is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »