Észt miniszterelnök: aki nem akarja beoltatni magát, ne menjen sehova!

Otthonmaradásra szólította fel a koronavírus ellen be nem oltott lakosokat csütörtökön Kaja Kallas észt miniszterelnök, a megfertőződés magas kockázatára figyelmeztetve az érintetteket.

Kijelentette, ha valaki semmilyen körülmények között nem akarja beoltatni magát, akkor inkább ne menjen sehova, ne találkozzon más emberekkel.

"Ha megfertőződsz, nagyon komolyan megbetegedhetsz" – figyelmeztetett sajtótájékoztatóján a kormányfő.

Hírdetés

Az észt kórházakban jelenleg 342, koronavírussal diagnosztizált beteget ápolnak – mondta Kallas. Hozzátette, hogy a kórházi vezetők szerint a betegek többsége az oltatlanok közül került ki. A kórházak zsúfoltsága tovább nő, így a helyzet nagyon aggasztó.

Kaja Kallas két nappal korábban azt mondta, hogy a be nem oltott lakosokra vonatkozó további korlátozásokkal elkerülhető lenne országos vesztegzár bevezetése. Irja Lutsar, az észt kormány tudományos tanácsának vezetője szintén azt mondta, hogy szigorítani kell a be nem oltottakra vonatkozó korlátozásokat.

A mintegy 1,3 millió lakosú Észtországban eddig 723 643 lakos kapta meg a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját, további 44 ezren még csak az első oltásnál tartanak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »