Észrevétel: Kossuth Rádió, Riport alany Szántó Miklós. 2019. május 8.

From: Közönségszolgálat [mailto:kozonsegszolgalat@mtva.hu]
Sent: Thursday, May 09, 2019 9:25 AM
To: Juhos Laszlo
Subject: RE: Észrevétel

Tisztelt Juhos Úr!

Köszönjük észrevételét!

Tisztelettel:

Közönségszolgálat
Tel.: +36 1 759 5050
kozonsegszolgalat@mtva.hu

1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

From: Juhos Laszlo [mailto:juhos.laszlo@chello.hu]
Sent: Wednesday, May 08, 2019 8:08 AM
To: Közönségszolgálat; joreggeltmagyarorszag@mtva.hu
Cc: Dobos Menyhért; ‘Kovács Pál’
Subject: Észrevétel

Kossuth Rádió, Riport alany Szántó Miklós. 2019. május 8. Jó Reggelt Magyarország.

Az észrevétel kizárólag Szántó úrral folytatott a stúdió beszélgetés végén az energetikai területre vonatkozó véleményére vonatkozik, a véleményalkotó álláspontjának reális zöldek által történő megerősítése céljából:

Hírdetés

Mit mondott Molnár Csaba, (MSZP) miniszter Paksról?

EnergiaA lakosság háromnegyed része (73 %) támogatja Paksot! Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható és fajlagosan igen alacsony!
Paks bővítése kiemelt érdekünk!

Dr. Molnár Csaba 2008. november 30 – 2009. április 20 között a második Gyurcsány kormány, közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere szerint a magyar társadalom pozitívan ítéli meg az atomerőművet, a magyar lakosság mintegy háromnegyed része (73 %) egyetért azzal, hogy Magyarországon atomerőmű működik.

A miniszter szerint új atomerőművi blokk(ok) megépítése hazánk számára számos gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi és szakmai előnnyel járna.

Majd így folytatta Molnár Csaba, miniszter a nukleáris energia felhasználásról szóló vélekedését:
Az atomerőművi blokk(ok) a gázfüggőség növekedésének csökkentésével kedvező hatást gyakorolnak az ország ellátás –biztonságára, a magyar villamosenergia-rendszer forrásszerkezetére, az üzemanyag –ellátás hosszútávon, több piacról is biztosítható, krízishelyzetekre a tartalékolhatóság miatt nem érzékeny, a Paksi atomerőmű jelenleg is kétéves fűtőelem tartalékkal rendelkezik.

A hazai villamosenergia- termelés részarányának növelése kiemelt érdekünk – a fogyasztói kereslet hosszú távon nő, régi erőművek állnak le.

Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható, stabil fajlagosan igen alacsony – a nukleáris fűtőelem költsége a villamosenergia teljes költségének mintegy 10-15 %-át teszi ki – és nincs kitéve az olaj-és gázárak hektikus ingadozásának.

A reális zöldek meg is köszönték a baloldali többségű Országgyűlésnek Paks bővítése melletti kiállását.

A fentiekhez hozzá teszem, a reális zöldek arra gondoltak, hogy a közszolgálati médiaszolgáltató a fentieknek, már mint Molnár Csaba miniszter véleményének hír értéket ad, valamilyen formában feldolgozza, miután az ellenzék 2014-ben, 2018-ban Paks bővítéséből kampányt témát generált. Részben eredményesen, mert 2018-ban az országgyűlési választásokat Budapesten az ellenzék 2/3 megnyerte.

Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »