ÉSZREVÉTEL: Kossuth Rádió, 2019.04.10.

From: Közönségszolgálat [mailto:kozonsegszolgalat@mtva.hu]
Sent: Friday, May 10, 2019 10:26 AM
To: Juhos Laszlo
Subject: RE: ÉSZREVÉTEL

Tisztelt Juhos Úr!

Köszönjük észrevételét!

Tisztelettel:

Közönségszolgálat
Tel.: +36 1 759 5050
kozonsegszolgalat@mtva.hu
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

From: Juhos Laszlo [mailto:juhos.laszlo@chello.hu]
Sent: Friday, May 10, 2019 8:23 AM
To: Közönségszolgálat; joreggeltmagyarorszag@mtva.hu
Cc: Dobos Menyhért
Subject: ÉSZREVÉTEL

Hírdetés

Kossuth Rádió, 2019.04.10.
Stúdióbeszélgetés a Külügyi Intézet vezetőjével.
A beszélgetés üzenete korrekt és tisztességes volt.
Az észrevétel kizárólag a beszélgetésben Nagy Katalin, műsorvezető úrhölgynek a klímaváltozásra való utalása okán tesszük meg. A Műsorvezető úrhölgy megjegyzése helyén való volt!

„Kapitális botorságok jelennek meg a médiumokban, és a szélsőségesen túlhajtott klímapolitizálás következtében kialakulóban van a klímaváltozás vallás. Hiszek az egy klímaváltozásban mert/de nem tudom mi az.” (Szöllősi- Nagy András, vízépítő mérnök, MTA doktora)

Az észrevétel arra irányul, hogy felhívjam a közszolgálati médiaszolgáltató műsoralkotóinak a figyelmét a klíma ügyének sokoldalú feldolgozásának a fontosságára.
Juhos László, reális zöldek elnöke

Reális Zöldek írták:
Klímaváltozás mindig volt és lesz! A vikingek idejében, Gröndlandon haszonállatok legeltek. A római birodalom megszűnését a klímaváltozás okozta.

Magyarország jó hírének, nemzetközi megítélését veszélyezteti, a Kormány migrációs politikájának árt, hogy Áder János köztársasági elnök véleménye a klímaváltozásról, migrációról és a Kormány véleménye homlokegyenest egymástól eltérő. Államelnökünk vélekedése szerint a klímaváltozás következtében felerősödhet a migráció. Szijjártó miniszter úr szerint az iparosodás előtti korszakhoz képest napjainkra 0.12 Celsius fokkal nőtt az átlaghőmérséklet. A Miniszter úr szerint világossá kell tenni, hogy a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében ugyanis az minősül menekültnek, akinek a nemzeti, faji, vallási vagy meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása miatt, vagy politikai meggyőződése következtében hazájában üldöznek vagy annak megalapozott veszélyének van kitéve.

Juhos László, elnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »