Eszközfejlesztésben részesültek a GENIUS Tehetségpontok

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány (GJA) egyik fő tevékenysége a kárpátaljai tehetséges diákok megtalálása, felkarolása és segítése. Ennek érdekében Kárpátalja nyolc iskolájában működtet tehetségpontot, ahol a tanév első félévében hétvégi oktatás keretében tartanak foglalkozásokat a tehetségesebb tanulóknak.

Az eddigi évek során már több millió forintos eszközfejlesztésen ment át a 8 tehetségpont: a 2014-es és 2015-ös évek során mintegy 11,5 millió forint, a 2015/2016-os tanévben 3,7 millió forint értékű csomaggal gazdagodott.

Szeptember 27-én a GJA a magyar kormánynak, valamint a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően több mint 2 millió forint – tehetségpontonként 290 ezer forint – értékű csomagot adhatott át a tehetségpontoknak, ahol évenként mintegy 2000 gyermeket mozgatnak meg a foglalkozások. Az eszköztámogatás egy laptopot, projektort és a hozzátartozó kellékeket tartalmaz.   

GJA

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 40. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: KárpátaljaUkrajnakárpátaljai magyarságukrajnai hírek„GENIUS” Jótékonysági AlapítványForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »