Északír–német, ukrán–lengyel – percről percre

Északír–német, ukrán–lengyel – percről percre

A kora esti matekórán a világbajnoknak szurkolunk. Joachim Löw fiai nyolcaddöntőbe vontathatják a magyar válogatottat az Észak-Írország elleni, este 6-kor kezdődő találkozón; ha győznek, az északírek már nem végezhetnek jobban a csoportkörben, mint mi, bármit is játsszunk szerdán a portugálokkal. Közben követjük a már kiesett ukránok és a nagy valószínűséggel továbbjutó lengyelek összecsapását is. Tartsanak velünk!

A franciaországi foci-Eb teljes programja és a torna csoportjai, alapinfói Magyarország eddigi mérkőzései IZLAND és AUSZTRIA ellen – videós összefoglalók Következő ellenfelünk: Portugália (szerda 18 óra) Barangoljon az MNO Youtube-csatornáján!
KEZDŐCSAPATOK
Észak-Írország: McGovern – Hughes, McAuley, Cathcart, J Evans – Ward, C Evans, Davis, Norwood, Dallas – Washington.

Németország: Neuer – Höwedes, Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – Özil, Götze, Schürrle – Müller.
Ukrajna: Bojko – Butko, Kacseridi, Kucser, Fegyeckij – Rotan, Sztyepanenko – Jarmolenko, Konopljanka, Zincsenko – Zozulja.
Lengyelország: Fabiański – Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Zieliński, Jodlowiec, Krychowiak, Kapustka – Milik, Lewandowski.

17:33Egy pillantás a C csoport állására, amiből kiderül, Ukrajna már elvérzett, a másik három alakulatnak viszont elméletben mindenre van esélye. MN-grafika 17:29Jó izgalmas estét kívánunk a kedves Olvasóknak! Nem kezdünk nagy matekórába, de irtó röviden elmagyarázzuk, miért jó nekünk, ha az északír-német meccs „kettesre” végződik: a csoportkör után a foci-Eb 24-es mezőnye 8 csapatnak int búcsút int. A távozók közül 6-an csoportutolsók, de a magyar válogatott az F csoportban ez már nem lehet. További 2 kieső a csoportharmadikok közül kerül ki, ebben a versenyben pedig – ha mi egy esetleges, portugálok elleni vereség miatt belekerülünk – már nem végezhetünk Albánia mögött. Tehát: már csak egyetlen, nálunk biztos rosszabbul végző csapatot keresünk, ez pedig Észak-Írország lesz, ha kikap a németektől, hisz megreked 3 pontja birtokában. Ennél részletesebben ITT írtuk le a helyzetet, de akkor sincs veszve semmi, ha későbbre marad a döntés, vannak további variációk is arra, hogyan lesz „mindegy” a portugálok elleni meccsünk. Tartsanak velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »