Észak-koreai hackercsoport állhat a dél-koreai védelmi tárca elleni támadások mögött

Vélhetően észak-koreai hackercsoport intézett támadást a dél-koreai védelmi minisztérium szakértői bizottságának több tagja ellen egy kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat vasárnapi bejelentése szerint.

Az ESTsecurity azt közölte, hogy a testület több tagja kapott olyan, gyanús csatolmányt tartalmazó e-mailt ebben a hónapban, ami a két Korea közötti 2018-as katonai egyezmény évfordulója alkalmából tartott előadásra hívja őket.

A vállalat szerint a kibertámadás mögött az a Thallium nevű észak-koreai hackercsoport áll, amely korábban már többször vett célba külpolitikai és biztonsági területen dolgozó dél-koreai tisztségviselőket és újságírókat.

Hírdetés

Júniusban hackerek megpróbálták több dél-koreai minisztérium e-mail-címét leutánozni, hogy így férhessenek hozzá a tárcák adataihoz. A támadási kísérlettel szintén Phenjant gyanúsították.

Az ESTsecurity részéről azt is kiemelték, hogy a vélhetően Észak-Koreából érkező hackertámadások száma az utóbbi időben nőtt, és adataik fokozottabb védelmére intették a dél-koreai kormányzati szerveket.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »