Észak-Korea nem tárgyal az atomfegyverekről Washingtonnal

Észak-Korea nem tárgyal az atomfegyverekről Washingtonnal

Tillerson a múlt héten jelentette ki, hogy Washington kész „előfeltételek nélkül” tárgyalásokat kezdeni, de később úgy fogalmazott, hogy Phenjannak előbb fel kellene hagynia „fenyegető viselkedésével”.

A KCNA észak-koreai hírügynökség által 2017. november 30-án közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a kommunista Koreai Munkapárt első titkára (k) felügyeli a Hvaszong-15 típusú, új fejlesztésű interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) fellövését egy ismeretlen észak-koreai helyszínen november 29-én. A rakéta az ország állami médiájának közlése szerint képes elérni az Egyesült Államok egész területét.
Forrás: (MTI/EPA/KCNA)

Hírdetés

Az észak-koreai állampárt, a Koreai Munkapárt lapja, a Rodong Szinmun kedden azt írta: semmi nem változott, Észak-Korea továbbra is fejleszti nukleáris fegyvereit. A pártlap szerint Washington „párbeszéd-offenzívájával” Phenjanra akarja hárítani a felelősséget a Koreai-félszigeten kialakult feszültségért.

Úgy tűnik, az Egyesült Államok ezzel akarja befolyásolni az ENSZ Biztonsági Tanácsának újabb határozatait, ha nem fogadjuk el a párbeszédet atomfegyvereink leszereléséről, s még tengeri blokád is szóba jöhet

– írja a Rodong Szinmun.

Észak-Korea legutóbb szeptemberben hajtott végre kísérleti atomrobbantást, majd több ballisztikusrakéta-kísérletet is végrehajtott. Phenjan állítása szerint képes elérni rakétáival az Egyesült Államokat, s azt is bejelentették, hogy ezzel beteljesült az észak-koreai nukleáris fegyverkezési program.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »