Észak-Korea egy videóban a kutyahús-fogyasztást reklámozza

Észak-Korea egy videóban a kutyahús-fogyasztást reklámozza

„A vitaminokkal teli és összetéveszthetetlen aromájú kutyalevest már az ősidők óta imádják a nők és a férfiak minden korcsoportból” – mondta a videóban szereplő észak-koreai szakács.

Ebben az időszakban az éttermek több egészséges ételt kínálnak, mint például a kutyalevest” – mondták az észak-koreai Központi Televízió felvételén, amelyet a lunáris naptár legmelegebb, 30 napos időszakának alkalmából hoztak nyilvánosságra.

A videót a Korejská lidově demokratická republika Facebook-oldalon közölték a következő bejegyzéssel: „riport a kutyahús-fogyasztásról és a koreai nemzet hagyományos ételeiről, amelyeket jogtalanul rágalmaznak a külföldi soviniszták”.

Hírdetés

A vitaminokkal teli és összetéveszthetetlen aromájú kutyalevest már az ősidők óta imádják a nők és a férfiak minden korcsoportból” – mondta a videóban szereplő észak-koreai szakács. Őseink a kutyahúst tartották a hosszú élet titkának. Minden régiónak megvan a maga egyedi receptje ” – tette hozzá.

Bár a kutyahús Észak-Koreában hagyományos ételnek számít, mégis nagyon drága és az éhező népesség többsége nem engedheti meg magának.

A világsajtó szerint Kim Dzsong-Un tavaly kényszerítette az észak-koreaiakat, hogy a kutyáikat az élelmiszerhiány miatt adják oda az éttermeknek.

(br, refresher


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »