Észak-Korea állítja, még mindig nem azonosítottak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem

Észak-Korea állítja, még mindig nem azonosítottak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem

Észak-Korea közölte az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), hogy 30 ezer ember tesztelése után sem talált egyetlen koronavírussal fertőzöttet – adta hírül kedden a WHO.

A világszervezet jelentése szerint Észak-Korea június 4-e és 10-e között 733 alanyt tesztelt, közülük 149 influenzaszerű tüneteket, vagy súlyos légzőszervi fertőzést mutatott.    

Hírdetés

Szakértők kételkednek a kommunista ország állításában, miszerint egyetlen koronavírusos fertőzött sincs Észak-Koreában, mivel az ország egészségügyi rendszere meglehetősen szegényes, ráadásul a világjárványt nagy valószínűséggel elindító Kínával – fő szövetségesével és gazdasági támogatójával – határos, a határ pedig nincs lezárva, van határmenti forgalom.

Járványellenes intézkedései sorában a kommunista diktatúra szigorúan korlátozta határain a közlekedést, az áruforgalmat, turistákat nem enged be a területére és külföldi diplomatákat tessékelt haza. A bezárkózás tovább terheli a súlyos gondokkal küszködő gazdaság működését, és már komoly élelmiszerhiány fenyeget. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető mindazonáltal a múlt héten közölte, hogy egyhamar nem nyitja meg országa határait.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »