Észak-Bánátba megérkeztek az influenza elleni védőoltások

Észak-Bánátba megérkeztek az influenza elleni védőoltások

Az észak-bánáti körzetben jövő héten kezdik meg az influenza elleni védőoltások beadását. A nagykikindai Közegézségügyi Intézetbe valamivel több mint 6000 védőoltás érkezett, péntekig pedig eljuttatják azokat a községi egészségházakba.

A nagykikindai Közegézségügyi Intézet minden évben átadja az influenza elleni védőoltások szükséges számáról szóló tervét a belgrádi Torlak Virológiai Intézetnek. A tervet, mint eddig mindig, most is tiszteletben tartották.

„Elegendő mennyiségű védőoltást kaptunk ahhoz, hogy kielégítsük majd az észak-bánáti körzet szükségleteit. A nagykikindai egészségház 3500, a magyarkanizsai 800, az adai, zentai, csókai és törökkanizsai pedig 300 és 500 közötti adag védőoltást kap”, mondta Tatjana Karać, a nagykikindai Közegézségügyi Intézet munkatársa.

A tavalyi év azonos időszakához képest kétszer annyi az influenzások száma Nagykikinda területén.

„Szerencsére eddig nem volt olyan eset, hogy valamelyik páciens kórházi ellátásra szorult volna. A legtöbb megbetegedés a fiatalabb korosztályt érinti, 4 éves korig”, mondta Karać.

A védőoltásokat a községi egészségházakban vehetik fel a lakosok, általában két nappal a védőoltások megérkezése után. Az egész észak-bánáti körzetben a jövő héten kellene, hogy megkezdődjön a vakcináció, Karać elvárásai szerint akár már hétfőn.

Az influenza elleni védőoltást elsősorban az egészségügyi dolgozók és a közintézmények dolgozói kell, hogy felvegyék, de ajánlott a 60 évnél idősebb lakosok számára is, írja az RTV.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »