Esterházy Zarándoknap: „Szeressük mindenek előtt Istenünket és szeressük egymást, mint jó testvérek!”

Esterházy Zarándoknap: „Szeressük mindenek előtt Istenünket és szeressük egymást, mint jó testvérek!”

Az alsóbodoki Isten Szolgája Esterházy János Zarándokközpont szeretettel vár minden zarándokot szeptember 17-18-ra, a 120 éve született Isten Szolgája Esterházy János végső nyugalomra helyezésének 4. évfordulójaként és az Esterházy-emlékév központi rendezvényeként szervezett Esterházy Zarándoknap ünnepi szentmiséjére és az ehhez kapcsolódó lelki programokra.

Az idei évfordulós ünnepség mottója Isten Szolgája Esterházy János gondolata:

A rendezvénysorozat az Esterházy János Zarándoknap előestéjén (szeptember 17-én) lelki tartalmú képzőművészeti, és filmbemutató programokkal, illetve közösségi találkozóval indul, majd éjszakai gyertyás keresztút-járással és ifjúsági virrasztással ér véget. A 2021. szeptember 17-18-ra szóló szállás, illetve étkezési igényeket a szervezők kérik a következő telefonszámon 00421 903 441 891, vagy az [email protected] e-mail címen jelezni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy többek között meghallgathatjuk Boráros Imre színművész, dr. Kőrösi Mária egyetemi tanár és dr. Csókay András idegsebész előadásait is. A Hűség keresztútjának imádságos bejárását a zoboralji hagyományőrzők fellépése és az Esterházy János Emlékérem ünnepélyes átadása követi” – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Az Esterházy-emlékév és az Isten Szolgája Esterházy János végső nyugalomra helyezésének  4. évfordulója tiszteletére szervezett ünnepi hálaadó szentmise főcelebránsa Főtisztelendő Orosch János, Pozsony – Nagyszombat főegyházmegye érseke lesz. A lelki nap zárásaként kerül sor a Magyar Nemzeti Színház Hazatérés című misztériumjátékának bemutatójára.  A zarándoknap védnöke Mons. Ďurčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye püspöki helynöke.

Hírdetés

Tekintettel az Esterházy Emlékévre a Via Mariae polgári társulás szeptember 18-án reggel gyalogos zarándoklatot indít Alsóbodokra, amely 09.30-kor indul a bábindali Szent Imre-templomtól (4 km). A zarándoklaton előzetes jelentkezéssel bárki részt vehet, aki részvételi szándékát jelzi a [email protected] e-mail címen.

Kérik, hogy a földadományt tartalmazó zsebkendőnyi vászonzacskót jelöljék meg a településük nevével és címerével és azt érkezésük után a szabadtéri oltár előtt adják át a szervezőknek. A szentmise után megszentelt földadomány, a Szentkereszt Felmagasztalása Kápolna sziklasírjában, Esterházy János urnafülkéjében lesz elhelyezve.

Ugyanígy szívesen fogadnak minden imaszándékot vagy írásba foglalt kérést, melyeket a szentmise során az áldozati ajándékokkal együtt helyezünk az oltárra. A résztvevő lelkiatyákat felkérik, hogy Isten szolgája Esterházy János közbenjárását kérve ezen kívánságokat és imaszándékokat is foglalják be a szentmise szándékai közé.

A részletes pénteki program ITT olvasható, a szombati program pedig ITT található meg.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »