Este ülésezik a Za ľudí elnöksége – közleményük szerint fennáll a koalíció felbomlásának veszélye

Este ülésezik a Za ľudí elnöksége – közleményük szerint fennáll a koalíció felbomlásának veszélye

A Za ľudí elemzi a koalíción belüli helyzetet. A párt hétfői közleménye szerint fennáll a kormánykoalíció felbomlásának tényleges veszélye a járványkezelés és az oltási stratégia csődje miatt – írja a TASR. 

Veronika Remišová pártelnök és miniszterelnök-helyettes kijelentette: nagy horderejű döntést kell hozniuk. A párt elnöksége kedden este ülésezik. „Nem csak én vagyok frusztrált és csalódott, hanem a pártunk több tagja is. Az egyik oldalon látjuk a járványkezelés és az oltási stratégia óriási hibáit, például az öregek és betegek háttérbe szorítását, a másik oldalon valós a kormánykoalíció felbomlásának, ezzel együtt Fico és Pellegrini visszatérésének veszélye. Erről tárgyalunk a párton belül. Nagy horderejű döntést kell hoznunk” – foglalt állást Remišová. A pártelnök sajnálja Tomáš Valášek parlamenti képviselő távozását a koalícióból és a pártból.

Hírdetés

„Annál is inkább sajnálom, mert a Za ľudí volt az egyedüli párt, amely a kormányülésen megvétózta a nem regisztrált Szputnyik V vakcina vásárlását, így megértem a frusztráltságát, és azt, hogy már unja az egészet. A kormányfő teljesen helytelen és méltatlan módon vásárolta meg és üdvözölte a védőoltást” – fűzte hozzá. Remišová elismételte, hogy nem látna problémát a Szputnyik V vakcina alkalmazásában, ha ugyanolyan feltételek mellett kerülne rá sor, mint a többi védőoltás esetében, vagyis ha a regisztrációs eljárás keretében ellenőriznék a megbízhatóságát.

Valášek az orosz vakcina vásárlásának körülményeivel indokolta a kilépését a kormánykoalícióból. Volt párttársával, Miroslav Kollárral együtt a parlamenti ellenzék sorait akarják bővíteni.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »