Este 11 órakor derül majd ki az EP-választás eredménye

Este 11 órakor derül majd ki az EP-választás eredménye

Egy uniós szabály miatt a hivatalos adatokat csak azután közölhetik, hogy az utolsó szavazóhelyiségek is bezárnak az EU-ban – mondta el az InfoRádióban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Május 26-án este 11 órakor teszi közzé az Európai Parlamenti választások eredményét a Nemzeti Választási Iroda – közölte a szervezet elnöke.

Pálffy Ilona az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy az uniós szabályozás miatt a hivatalos adatokat csak azután közölhetik, hogy az utolsó szavazóhelyiségek is bezárnak az unióban. Utolsóként Olaszországban zárul le a szavazás.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

Hírdetés

előzetes adatokat pártok ennél korábban is nyilvánosságra hozhatnak. Az unió pedig azt tervezi, hogy már 18 órától közzétesz exit poll adatokat.

Az NVI elnöke elmondta, hogy az informatikai rendszer EP-választásokra tervezett része már működik, a honlap biztonsági tesztelése pedig zajlik.

Beszélt arról is, eddig tíz párt jelentette be, hogy indul az európai parlamenti választásokon. Az induláshoz a szervezeteknek legalább 20 ezer ajánlást kell összegyűjteniük.

A teljes beszélgetést meghallgathatják szerdán este 6 órakor az InfoRádió Aréna című műsorában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »