Esszéíró pályázat a fiataloknak

November közepén emlékezik meg a világ magyarsága a magyar nyelv napjáról illetve a magyar szórvány napjáról. Ez alkalmakból a Csemadok Országos Elnöksége esszéíró pályázatot hirdet.

A pályázatra az általános iskolák felső tagozata (I. kategória), a középiskolások (II. kategória) és a felnőtt nemzedék (III. kategória) alkotásait várják. Az esszék tárgya az anyanyelvhez és szülőföldhöz való ragaszkodás, a nemzeti identitás kérdésköre valamint a kisebbségi sors vállalása.

Hírdetés

A témákat bármelyik életkorba tartozó alkotó választhatja, de az értékelésre kategóriánként kerül sor. Az alkotások terjedelme minimum 2- maximum 5 A4-es oldal (12-es betűnagyság, 1,5 sorköz). A nyertes pályaművek alkotói könyvjutalomban részesülnek illetve az esszéket közzétesszük a Csemadok Első Kézből című lapjában.

A pályázat eredményhirdetésére a Csemadok Országos Tanácsa központi ünnepségén, 2023 januárjában, a Magyar Kultúra Napján kerül sor, Galántán, ahol elhangzik a fődíjas pályamű.

Az esszéket az alkotó nevének, a kategóriájának és elérhetőségeinek feltüntetésével kérik a következő elektronikus címre továbbítsák PDF formátumban: [email protected].


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »