Esõ, vihar és árvízriadó az ország nagy részén

Esőre és viharra lehet számítani vasárnap déltől kedd este 21 óráig az ország nyugati, északnyugati részén, illetve a Déli-Kárpátokban és a Nyugati-Kárpátokban – jelentette be az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett térségekben jégeső is előfordulhat, a négyzetméterenként lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20 litert, hegyvidékeken akár az 50-et is. A viharos időjárás részben a déli és délkeleti térségeket is érintheti.

Vasárnapra és hétfőre sárga árvízriadó van érvényben a Fekete- és Fehér-Körös Bihar, Arad és Hunyad megyei vízgyűjtőiben, a Maros alsó folyásán és az Aranyos folyón Fehér, Hunyad, Kolozs és Arad megyében, a Bégán Temes megyében, valamint a Berzava, a Karas és Néra folyókon Krassó-Szörény és Temes megyében.

Figyelmeztetést adtak ki a Kis-Szamos, Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megyében), Olt (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea, Gorj, Argeş és Olt megyében), Ialomita (Dâmboviţa és Prahova megyében), a Bodza (Kovászna, Brassó és Buzău megyében), valamint a Râmnicu Sărat és a Putna folyók (Buzău és Vrancea megye) térségére is. (mediafax)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »