ESKÜVŐI SZALAGUNKRA

Drága Bajtársak!Mindig nagy öröm, ha jó hírekről számolhatunk be kicsiny baráti körünk háza tájáról. Ezúton egy próbatagunk esküvőének örülhetünk, mihez kívánunk erőt, egészséget, és jókedvet….ha mindezek megvannak, akkor a boldogság nem is lehet kérdéses!
Esküvői csokruk egyik képzeletbeli szalagja a miénk…ezen szalagra szánjuk alább olvasható gondolatainkat, mit elsősorban az ifjú házasulandóknak szánunk…de közzétételével ajánljuk minden gondolkodó hazafinak, elvbarátainknak!
Drága Flóra és Szabolcs!

A házasság olyan, mint a gyümölcsfa nevelése. Alapjainak lerakása gondos előkészítést kíván, kicsiny csemeténk ültetése ünnepélyes hangulatban telik,  jókívánságok és óvó kezek vigyázása mellett. Kicsiny fánk ( házasságunk ) onnantól kezdve szenvedélyes növekedésnek indul…a külső zord támadások és az élet minden látható és láthatatlan kártevőjével szemben azonban védettségre, ápolásra szorul…ahhoz, hogy fejlődőképes legyen, minden nap vigyáznunk kell rá.
Házasságunk így erősödik mindaddig, míg képes lesz gyümölcsöt hozni…munkánk és ápolásunk kézzel fogható formáját. Ne gondoljuk azonban, hogy csak ezek a gyümölcsök lehetnek! Biológiai gyümölcsök létrehozására a legegyszerűbb szellemi lények is képesek…a valódi gyümölcs, mit a Ti házasságotok is életre hívhat, az elhatározás a közös irány, út és célok felé, mit először magatokban kell eldöntenetek úgy, hogy nem befelé figyeltek…hanem egymásra!
Termése gyümölcsfátoknak így lesz igazi, tartalmas és mások számára is öröm, a korán lehulló beteg és keserű torzók helyett.
Az évek számolatlan egymásutánja, és a közben megélt közös dolgok pedig különleges kincset adnak korosodó fátoknak: túlélve minden vihart fátok öreg, bölcs matuzsálemmé nemesedik…olyan fává, minek ágain tavasszal fészkel a madár, nyáron árnyékának hűsét élvezi a vándor, édes gyümölcsét boldog gyerekek falják…minek őszi levelei az elmúlás legszebb színeit mutatják…mit irigyelnek a cserje és bozótsihederek…mert képes a legzordabb téli fagyoknak is ellenállni, és mindezzel soha nem kérkedik.
Ezt egyre kevesebb nemes házasság élheti meg.
De a normális Élet él, és élni akar! Kívánjuk, hogy házasságotok csemetefája végigélve az évek napos és árnyékos oldalait legyen példa mindannyiunk számára, kik hiszünk a múlt értékeiben, a jó példa úttörésében, és abban az érzésben mit ma szerelemnek hívtok…és szeretetté nemesedik.
Gyümölcsfátok nevelgetésében soha ne felejtsétek, hogy egységetekért egymás kezét akkor is fognotok kell, ha éppen nem látjátok egymást!
Ha az igazi “öreg fák” mesélni akarnának, valami hasonlót kívánnának.

Sok boldogságot!   


Forrás:bhhdivision.blogspot.com
Tovább a cikkre »