Eséssel indulhat a nap a pesti tőzsdén

Eséssel indulhat a nap a pesti tőzsdén

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat nyomást gyakorolhat a magyar piacokra, így a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) esésre lehet számítani szerdán a piaci szakértők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, kedden jelentős lefelé fordulás következett be az amerikai piacokon, és Ázsiában is hasonló tendenciák voltak megfigyelhetők. Ennek megfelelően Európában is esések várhatók – hangsúlyozta az elemző. A negatív hangulat alól a régió, és azon belül a Budapesti Értéktőzsde sem vonhatja ki magát, így a magyar piac is lefelé tarthat – tette hozzá.

Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint

Hírdetés

az európai részvényindexek, köztük a BUX is követheti a tengerentúli indexek keddi rossz teljesítményét, így jelentős eséssel indulhat a nap. Az elemző úgy fogalmazott, a piacok „ugrálós kedvükben vannak” .

A globális kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmak bár enyhültek, továbbra is hektikus mozgásra lehet számítani, a befektetők a legapróbb negatív hírre is eladásokkal reagálhatnak – jegyezte meg Bukta Gábor.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 213,91 pontos, 0,58 százalékos emelkedéssel, 37 300,96 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal, 2824 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,18 százalékkal, 11 330 forintra csökkent, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal, 446 forintra nőtt, forgalma 92,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 155 forinttal, 2,98 százalékkal, 5355 forintra emelkedett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot ért el.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »