Esélyes jelölti listát csináltatott az MSZP, de visszavonta a terjesztést

Esélyes jelölti listát csináltatott az MSZP, de visszavonta a terjesztést

A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP a választás előtti utolsó napokban, mivel abban szerepelt egy esélyes demokratikus jelölteket felsoroló térkép. Több választókerületben azonban olyan nevek szerepelnek, amelyeket nem akarnak a szocialisták reklámozni, így a kinyomtatott újságok terjesztését leállították – írja az Index.

A portál információi szerint az MSZP már a lapok kinyomtatása után visszavonta az újság terjesztését. Az Index a hozzájuk eljutott példány alapján azt írja: az esélyes ellenzéki térkép volt a probléma, és első ránézésre is van pár furcsa név az esélyesek között.

A melléklet szerint például

a IV. kerületben az esélyes jelölt a független Horváth Imre, pedig itt az MSZP hivatalosan a DK jelöltjét, Varju Lászlót támogatja;a II. kerületben az esélyes jelölt az LMP-s Ungár Péter. Itt viszont a DK-s Niedermüller Pétert mutatta ki esélyesnek minden felmérés, és az MSZP is őt támogatja hivatalosan;Vácon az LMP-s Matkovich Ilonát ajánlják a választóknak, holott itt a DK-s Krauze Istvánt támogatja az MSZP;de Salgótarjánban, Kecskeméten, Pécsen, Mohácson és Gödöllőn is az LMP jelöltjét kiáltják ki esélyesnek;Egerben pedig a független Vámos Csabát ajánlják.

Hírdetés

A többi olyan helyen, ahol a hivatalos MSZP-DK megállapodás szerint közös támogatású DK-s jelölt indul, ezt a jelöltek nevezik esélyesnek.

A térképnél feltüntették, hogy a Publicus közvélemény-kutató cég szerint ők a „demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei”. A Publicus vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Vasárnapi Hírekkel kialakított több éves együttműködés mellett a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet.

http://mno.hu/

Kunhalmi: Nem felel meg a közös álláspontnak

Az Index információi szerint az MSZP-s vezetők és választókerületi kampányfőnökök akkor szembesültek a térképpel, amikor nyomtatásban látták, a lapot ugyanis minden választókerületbe százasával, ezresével kiszállították. Ám több helyen az MSZP-s kampány vezetői úgy döntöttek, nem engedik utcára az újságot. Kódolva volt ugyanis, hogy a DK-val pont a kampányhajrában válik ellenségessé a viszony emiatt – teszi hozzá a portál.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az Indexnek megerősítette, hogy a fővárosban valóban nem fogják terjeszteni ezt a kiadványt. „Nem egy újságon múlik, hogy elérjük a változást Magyarországon. Minden eszköz jól jön, mindazonáltal Népszava kiadványában van olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP-Párbeszéd és a DK közös álláspontjának, így sajnos nem tudjuk azt feltenni a pultjainkra” – indokolta a döntését. Kunhalmi azt mondta, biztos abban, hogy jelenleg mind a 18 budapesti választókerületben az MSZP és a DK jelöltjei a legesélyesebb demokrata ellenzékiek. Legalábbis amíg meg nem történnek a visszalépések.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »