És lõn világosság! Modern éjszakai megvilágítást kap minden mûemlék Kolozsváron

És lõn világosság! Modern éjszakai megvilágítást kap minden mûemlék Kolozsváron

Modern kivitelezésű éjszakai megvilágítást kapnak Kolozsváron a történelmi és kulturális örökséghez tartozó épületek, templomok, köztéri szobrok, terek és utcák. Erről döntött a Kolozsvári Városi Tanács, amikor elfogadta a város kivilágítására vonatkozó kerettervet. Az általános jellegű rendelkezés minden renoválási, felújítási munkálat esetében kötelező érvényű.

Az önkormányzat célja ezzel az általános szabályozással, hogy látványossá tegye ezeket az értékeket a nap minden szakaszában, figyelembe véve, hogy Kolozsvár egy turisztikai szempontból is vonzó város. A tervhez tartozik ugyanakkor a fontosabb kulturális és más rendezvényeknek otthont adó helyszínek speciális éjszakai megvilágítása is.

Hírdetés

A határozat olyan magyar vonatkozású műemléképületekre és templomokra is vonatkozik, mint például a Szent Mihály-templom, a Piarista és Ferences templomok, valamint a Farkas utcai, a Kétágú és a Kakasos templom, továbbá a belvárosban található unitárius és evangélikus-lutheránus templom. Emellett számos főtéri és néhány forgalmas mellékutca is modern megvilágítást is kap. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »