Érsekújvári segítség az eperjesi és a koloni tragédia áldozatainak

Érsekújvári segítség az eperjesi és a koloni tragédia áldozatainak

Az idei költségvetés módosításáról is tárgyaltak utolsó idei ülésükön az érsekújvári képviselők, a szerdai tanácskozáson Klein Ottokár Érsekújvár polgármestere javasolta az eperjesi és a koloni tragédia elszenvedőinek a támogatását.

Az önkormányzati ülésen elhangzott, hogy a képviselők közül néhányan már az eperjesi tragédiát követően pénzt utaltak át Eperjes önkormányzatának. Klein Ottokár javaslatára végül úgy döntött a testület, hogy ötezer eurót utal át a város Eperjes hivatalos számlájára, és ezer eurót azoknak a koloni árváknak a támogatására, akiknek a tragikus autóbusz-balesetben hunytak el a szüleik.

Hírdetés

Akadtak városatyák, akik úgy vélekedtek, hogy a testület huszonöt tagja a képviselő jutalmából visszautalhatna 200 eurót a város számlájára, hogy a javasolt összeg ne hiányozzon az idei büdzséből. A város vezetése ezt a javaslatot elvetette. Néhány képviselő a város döntését követően felszólalásában elmondta, magánszemélyként is támogatják 200 euróval az eperjesi tragédiát elszenvedőket, valamint az áldozatok hozzátartozóit.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »