Érsekújvári levél IV.

Érsekújvári levél IV.

Kedves Néném! Remélem, levelem újra jó egészségben találja, sikerült feltöltődni a nyári és az őszi napsütésben, elspájzolni télre annyi D-vitamint, hogy ne legyen gond a következő járványhullámban sem! Merthogy az biza itt kopogtat, valahol a harmadik, másutt már a negyedik jön, a fene se tud rajta kiigazodni!

A nagy hullámzásban azért mindig történnek egyéb dolgok is! Például az anyaországban országgyűlési választásokra készülődnek, ami minket, külhoni magyarokat is érint, mert egyáltalán nem mindegy, hogy újra egy irántunk elkötelezett kormánya lesz az országnak, vagy visszatérnek valamilyen köntösben Gyurcsányék! Ezért aki megteheti, éljen majd tavasszal a magyarországi választójogával is!

De előbb még lesznek előválasztások is Magyarországon az ellenzéki oldalon. Itt a tét elsősorban az, hogy az ötpárti ellenzéki összefogásban ki lesz Orbán Viktor kihívója az országgyűlési választásokon. Ez a kampányszerű próbálkozás viszont nem érint minden magyar állampolgárt, a határon túl élőket eleve kizárták belőle, hiszen csak azok a külhoni magyar állampolgárok élhetnek ezzel a lehetőséggel, akiknek van magyarországi lakcímkártyájuk, tartózkodási engedélyük!

Tehát éppolyan ez az ellenzéki előválasztási hercehurca, mint a szlovák kormány felfogása a kettős állampolgársággal kapcsolatban: magyarországi életvitelszerű tartózkodáshoz kötik Gyurcsányék és a szlovák kormánypártok is!

Tehát kedves néném, bármennyire is szeretnénk bekapcsolódni ebbe az ellenzéki bohóckodásba, nem tehetjük meg! Egyébként is akarja a rosseb! Csak zárójelben jegyezném meg, hogy ez a megkötés és kiközösítés a magyarországi ellenzéki pártok részéről már előrevetíti azt is, hogy mi várhat ránk hatalomra kerülésük esetében. Semmi jó! Elvennék tőlünk azt, amit megkaptunk a jelenlegi polgári kormánytól, talán még az állampolgárságot és a szavazati jogot is! Újra csak megtűrtek, másodrendűek lennénk most már nem csak a szülőföldünkön, hanem az anyaországban is! Ott legalább 2010 óta kiegyenesedve járhatunk!

Hírdetés

Hogy mire alapozom mindezt? Megdöbbentő, amit Gyurcsányné Dobrev Klára mondott arról az Alaptörvényről, ami biztosítja számunkra a magyar állampolgárságot.  Azt mondta, rögtön megy a kukába, és hogy már tartott is ebből a célból egy megbeszélést az európai nagykövetekkel. Szerinte ki kell jelenteni, hogy az Alaptörvény alkotmányellenes. Félszemmel néztem, félfüllel hallgattam a minap az öt ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt (akikből az előválasztás fordulói után marad egy) televíziós vitáját az ATV stúdiójában. Karácsony Gergely szerint is ki kell mondani az Alaptörvény közjogi érvénytelenségét! Az elhangzottakból kitűnt az is, hogy a kétharmados törvények sem érezhetik magukat biztonságban az ő olvasatukban! Mi sem! Vajon elnézhet Brüsszel ilyen látványos jogtiprásokat? Talán nekik még ezt is megengednék, de inkább ne kísértsük a sorsot, nem szabad őket ilyen helyzetbe engedni! Magyarországot Magyarországról kell kormányozni és nem külföldről!

És elszámoltatni, és felelősségre vonni, és lecsukatni, hangzott el habzó szájjal a vitaműsorban az egyre erőszakosabbá váló ellenzéki fenyegetődzés! Gyakran hangoztatott kijelentés az ellenzéki oldalon, hogy a Fidesz megosztotta az országot, és a választok egyik felének ellenében kormányoz. Amennyiben igaz volna ez az állítás, miért akarnak ők is ily módon kormányozni?  Nem kizárt, hogy a tavaszig még jobban felkorbácsolódó indulatoknak súlyos következményei lehetnek bármelyik oldalon a választási vereséget követően!

Előválaszt most Magyarország egyik fele! Nem nagy a választék, mert a magyarországi ellenzéket olyan ember irányítja (a nejét is, a többi jelöltet is), aki miniszterelnöksége alatt bevallottan hazudott reggel, délben meg este is, csődszélére vitte az országot, aki meghiúsította 2004-ben a külhoni magyarok állampolgárságát!

Hát így állunk most, kedves Néném ebben a jobb sorsra érdemes haza egyik leszakított csücskében! Maradok híve, és üdvözletemet küldöm a határon túlról a határon túlra és az anyaországba is, ahol okuljanak a szlovákiai politikai történésekből, hogy mit eredményez az országban egy négypárti kormányzás…Káoszt!

Megjelent a Magyar7 2021/38.számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »