Érsekújvárban még jelentkezhetnek tesztelésre

Érsekújvárban még jelentkezhetnek tesztelésre

A hét első két munkanapján is folytatódik a tesztelés Érsekújvárban. Azok a régióban élők, akik nem tudták leteszteltetni magukat hétvégén, felesleges várakozás nélkül részt vehetnek a szűrővizsgálaton.

A város önkormányzati honlapján az érdeklődők megtalálják a tesztelőpontok listáját, néhány helyre még foglalhatók időpontok. 16 óra után előzetes bejelentkezés nélkül érkezhetnek szűrővizsgálatra a lakosok azokról a településekről, ahol ezen a héten már nem folytatják az antigén-tesztelést. Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet mobil-tesztelőpontján szombaton az egészségügyi központ dolgozóinak 847 hozzátartozóját tesztelték, közülük hatnak lett pozitív teszteredménye. Léván és a környező községekben hétvégén lezárult az országos tesztelés, Sárón ma tesztelnek.

Hírdetés

 

A lévai járásbeli Szetén, Felsőtúron és Bakaszenesen minden teszteredmény negatív lett. Léván a lakosok 1,47 százalékának volt pozitív teszteredménye. A kisebb településeken is rész vettek lévai lakosok a tesztelésen, például Báton, ahol a 712 lakosból ötnek lett pozitív eredménye, de ebből ketten lévaiak voltak. Garamszőlősön az 594 tesztelt személy közül ötnek, Bakabányán a 762 tesztelt közül tíznek volt pozitív teszteredménye. Töhöl és Lüle lakosait közösen tesztelték, és csak két töhöli lakos volt fertőzött. Barsbesén a 316 tesztelt személy közül kilencnek volt pozitív eredménye, de három nem helyi lakos volt. Hasonló volt a helyzet Boriban, ahol a 645 tesztelt közül hétnek volt pozitív eredménye, de ebből négyen helyiek. Borfő és Zsember lakosainak közös testelésén a 707 személy közül ötnek volt pozitív eredménye. Garamkálnán 893 lakost teszteltek le, ebből csak három esetben volt pozitív a teszteredmény, Garamkovácsin a 809 lakos közül nyolc volt koronavírus-fertőzött. Paláston 744 lakost teszteltek, ebből háromnak volt pozitív az eredménye, kettő közülük nem helyi lakos. Ipolyvisken 310, Nagytúron 224 lakost teszteltek és egy-egy fertőzöttet regisztráltak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »