Érsekújvárban bevált a szombati oltás

Érsekújvárban bevált a szombati oltás

A rendkívüli helyzetre való tekintettel ezen a héten szombaton is felvehették a védőoltást a lakosok az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet Gyermekgyógyászati Klinikáján.

A kórház parkolójában lévő antigén-tesztelőponton csak néhány lakossal találkoztunk, holott már hétvégén is tesztelik a lakosokat 8-tól 15 óráig. Hétköznapokon hosszú sorok kígyóztak ezen a mobil tesztelőponton. Más volt a helyzet az oltóközpontban, ahová szombaton kétszáz előzetesen regisztrált személy érkezett és csaknem ugyanennyi nem regisztrált lakos. Az előzetes időpontot nem kérő lakosoknak sem kellett várakozniuk, már a reggeli órákban fogadták őket az oltóponton.

Hírdetés

A parkolóban elsősorban érsekújvári gépkocsikat láttunk, de akadt szenci és komáromi autó is. Az egészségügyi dolgozók készségesek voltak, minden érkezőt tájékoztattak, a már beoltottak a benti váróteremben maradhattak a megfigyelési idő alatt.

Az épület előtt sem volt tolongás, folyamatosan érkeztek a lakosok az oltásra. Az egészségügyi dolgozóktól megtudtuk, hétköznapokon is mintegy négyszáz személyt oltanak be naponta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »