Érseki asztali áldással kezdődött a Stílusos Vidéki Éttermiség programja Veszprémben

Érseki asztali áldással kezdődött a Stílusos Vidéki Éttermiség programja Veszprémben

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyesület szeptember 11-én Veszprémben tartotta éves találkozóját. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben Márfi Gyula érsek köszöntőjével és asztali áldásával kezdődött.

Márfi Gyula köszöntőjében Jézust idézte, aki maga mondta: „Eljött az Emberfia, eszik és iszik.” A Fiúisten nemcsak a böjtöt ismerte, hanem a helyes táplálkozást is. A kánai menyegzőn bort adott a jelenlevőknek, a pusztában kenyeret osztott ötezer embernek, elfogadta a meghívásokat (Lázárét, Mártáét és Máriáét, Zakeusét és másokét), és mindenütt együtt étkezett meghívóival, az utolsó vacsorán vacsora keretében adta testét és vérét az ő híveinek – mondta az érsek, majd elimádkozta az asztali áldást, ami régen elmaradhatatlan volt a magyar otthonokban.

Ezután a balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara idézte fel a Jó ebédhez szól a nóta hagyományait a tematikához illeszkedve. A program keretében kínált finomságokat ugyanis az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kellett elkészítenie a séfeknek.


A rendezvényhez a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ is csatlakozott: a vendégek kedvezményesen tekinthették meg a ház látnivalóit, a tea- és kávéházban pedig ízelítőt kaptak a főegyházmegye kulináris kincseiből.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Szúdy Péter (Clicksforpix), Szindbád az utazó!, Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »