Érsek szerint az R7-es Pozsony-Gelle közti szakasza 2020-ra elkészülhet. A D4-es késni fog

Érsek szerint az R7-es Pozsony-Gelle közti szakasza 2020-ra elkészülhet. A D4-es késni fog

Az R7-es Gelléig 2020-sza valószínűleg elkészül, a körgyűrű D4-es szakasza ellenben késni fog – a tervezetthez képest legalább egy évet.

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter szerint biztosan lesznek késések a pozsonyi elkerülő körgyűrű déli szakaszának építésénél, így 2020-ra nem készülnek el vele – szerinte legkorábban erre 2021-ben kerülhet sor. A miniszter elmondta, hogy „megsürgette” a kivitelezőt, hogy azokra a szakaszokra fordítson nagyobb figyelmet, amelyek a legforgalmasabbak. Vagyis az R7-esre.

Egyelőre a pozsonyi elkerülő déli szakaszának építését néhány földmunkák után ottmaradt dombocska és egy-egy markoló jelzi. Érsek Árpád kedden kontrollnapot tartott, megnézte az építkezések helyszínét.

Lesz R7-es 2020-ban?

Érsek elmondása szerint az R7-es készülő Pozsony – Déndesdtorcsmisérd – Gelle szakasza 2020-ra elkészülhet. Nem ennyire optimista a D4-es Horvátjárfalu – Pozsonyivánka közti szakaszával kapcsolatban, ahol szerinte legalább egy év késés lesz. Annak ellenére, hogy itt folytak az elmúlt időszakban a legintenzívebben a munkálatok. Az építést bonyolítja, hogy négy híd is kerül a körgyűrűbe. Épp emiatt az R7-es gyorsabban épülhet,mert egyszerűbbek a terepviszonyok.

Jelenleg azonban a kivitelező szóvivőjének elmondása szerint 350 munkással zajlanak csak az építkezések, miközben a szakaszok teljes lefedéséhez 2500 embert kéne kiküldeniük terepre. Erre várhatóan a következő két hétben sor kerülhet.

A kérdés most az, hogy ki tehető felelőssé a késedelmekért, amelyek a tervezett átadás előtt két évvel már borítékolhatóak. A kivitelező azzal érvel, hogy jelenlegi jogi akadályokba ütközik az a módosítások miatt igényelt jogerős építkezési engedélyek megszerzésénél. Az első építkezési engedélyt a kivitelezés kezdetén a minisztérium biztosítja. De ha változás történik a projektben, arra újabb engedélyt kell kiváltani, ami viszont már a konzorcium feladata.

Hírdetés

Nem sikerült megegyezniük az alvállalkozókkal

A minisztérium szerint épp ez utóbbi esetnél vannak problémák. A változtatásokat követően ugyanis a konzorcium későn adta le a környezetvédelmi hatástanulmányokat. Ezen túl a kivitelőznek meggyűlt a baja az alvállalkozókkal is. Azok ugyanis nem egyeztek bele a felkínált összegekbe, és mivel a tárgyalások megfeneklettek, a szerződéskötés és így a munkálatok is csúsznak.

Az alvállalkozók szövetségének képviselője szerint a győztes kivitelező viszonylag alacsony árat kínált a tenderben és most a munkásokon spórolna.

Az sem elhanyagolható, hogy a körgyűrű megépítésének végleges költségeiről sem a konzorcium sem a minisztérium nem bocsátkozott becslésekbe. A kivitelező 1,7 milliárd eurós ajánlatával nyerte el a tendert. A versenyeztetés 2013-2016 között zajlott, végül az Obchvat nula nevű konzorcium győzött a legalacsonyabb ajánlattevőként.

Eredetileg az építkezés még ugyanabban az évben, tehát 2016-ban megindult volna, ám ekkor problémák adódtak a tervezett vonal alatti telkekkel, amelyek jócskán kitolták az építés kezdetének időpontját.

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: nasadoprava.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »