Erre sem sikerült Orbánéknak egy év alatt felkészülni: lehalt az eKréta rendszere

Erre sem sikerült Orbánéknak egy év alatt felkészülni: lehalt az eKréta rendszere

Az Indexnek több pedagógus is arról panaszkodott, hogy hiába kaptak utasítást az elektronikus oktatási rendszer, a Kréta használatára, az

vagy akadozik, vagy egyáltalán nem működik.

A mai nappal bevezetett korlátozó intézkedések miatt az általános iskolákban is online oktatás zajlik, amihez elengedhetetlen lenne ennek használata.

A portál egyik olvasója szerint az eKRÉTA Informatikai Zrt. ügyfélszolgálatán csak annyit közöltek vele, hogy a nagy leterheltség miatt van a leállás, és dolgoznak rajta a fejlesztők. Ám azt nem tudták megmondani, hogy mikorra lesz elérhető a rendszer. Az Index megkeresésére a szolgáltató azt írta, reggel 8 órától először a DKT-rendszer, majd ahogy sorban próbáltak a diákok belépni, úgy az eKréta teljes szolgáltatási köre is összeomlott.

Szabotázsról szó sincs, a hiba oka nem a szerverek elleni rosszindulatú támadás,

Hírdetés

a leállást túlterhelés okozta.

KAP, azaz Kovács András Péter, a három iskolás gyermeket nevelő humorista Facebook-oldalán ugyancsak a Kréta lefagyásáról ír. A posztban így fogalmaz:

Most e-oktatás helyett azt próbálom elmagyarázni a gyerekeknek, hogy ez pont az az érzés, mint amikor apa 17:30-kor próbál végigmenni autóval a Nagykörúton.

Az oltási fiaskó után az oktatás már a második nagy társadalmi szféra, ahol felszínre került a kormányzat felkészületlensége.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »