Erőszakoskodtak vele, majd kifosztották a 17 éves lányt

Erőszakoskodtak vele, majd kifosztották a 17 éves lányt

Debrecenben megkezdődött a büntetőpere annak a három fiatalnak, aki a vád szerint egy részeg lánnyal erőszakoskodott az év elején. Magatehetetlen áldozatukat ki is fosztották.

Biztonsági kamera rögzítette, hogy a vádlottak a részeg lányt az egyik debreceni társasházba vitték februárban. A 17 éves áldozattal beszálltak a liftbe, és meg sem álltak a tizedik emeletig. A vád szerint egyikük megpróbálta megerőszakolni a magatehetetlen lányt, de az egyik lakó megzavarta őket. A rendőrök néhány órán belül elfogták az elkövetőket.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A két 18 éves fiú és a 17 éves, fiatalkorú társuk ellen szexuális erőszak miatt indult eljárás. Egyikük akkor az ártatlanságukat hangoztatta.

– Mit csináltatok a lánnyal?
– Semmit nem csináltunk.
– Mi történt ott, a tizedik emeleten?
– Semmi nem történt volna.
– Nem molesztáltátok a lányt?
– Nem.

A Debreceni Törvényszéken csak a harmadrendű vádlott volt hajlandó válaszolni a kérdésekre. Miközben bűnösnek vallotta magát, azt állította, hogy nem látott semmit abból, amit az elsőrendű vádlott művelt az áldozattal. Az ügyész szerint az elsőrendű vádlott ötlete volt, hogy szexre kényszerítsék az ittas lányt.

„Eközben a másod- és harmadrendű vádlott végig ott állt mellette, mindkettő magatartása szándékerősítőleg hatott társukra, az elsőrendű vádlottra, ekkor azonban kinyílt az ajtó” – ismertette Végh Ildikó ügyész.

A három vádlott elmenekült, ijedtükben az elsőrendű vádlott alsónadrágját a helyszínen hagyták, amiért később visszamentek.

A bíróság a sértettet is meghallgatta, arra az időre a Debreceni Törvényszék zárt tárgyalást rendelt el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »