Erőszakkal kényszerítettek munkára hajléktalanokat Ukrajnában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai egy farmergazdaságot fedeztek fel Vinnyica megyében, ahol erőszakkal kényszerítettek munkára több mint 100 hajléktalant – közölte az SZBU sajtószolgálata.

A gazdaságot ahol 103 hajléktalant tartottak törvénytelenül, Vinnyica megye Nemirovszki járásában tárták fel közösen az SZBU és rendőrség munkatársai. Az almáskertben Vinnyica, Zsitomir, Kirovográd, és Zaporizsja megyék hajléktalanjait dolgoztatták – olvasható a közleményben.

Az SZBU adatai alapján a munkanélkülieknek fizetést ígértek, pénzt azonban nem kaptak, emellett pedig még elvették irataikat, megtiltották nekik, hogy elhagyják a gazdaságot, napi 14-16 órát dolgoztatták, verték és megfélemlítették őket.  A férfiakat és a nőket együtt szállásolták el, nem biztosítottak számukra sem megfelelő étkezést, sem pedig egészségügyi ellátást – jegyezték meg a Biztonsági Szolgálatnál.

A bűnvádi eljárás alapján, melyet emberkereskedelem gyanúja miatt indítottak, keresést végeztek a farmergazdaság területén, valamint a gazdaság vezetőinek lakóhelyén is. 

A jogvédők már letartóztatták a csoportvezetőt, akinek a lakhelyén megtalálták a hajléktalanoktól elvett személyi igazolványokat. Továbbá folytatódik a gazdaság társtulajdonosainak a kihallgatása.

Az egyik hajléktalant sürgősen kórházba kellet szállítani tüdőgyulladás gyanúja miatt. Jelenleg is egyeztetetnek arról, hogy bűnvádi eljárás indítsanak az „emberi szabadság törvénytelen megvonása”, valamint „emberrablás gyanúja miatt” – írja a RIA Novosztyi.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: hajléktalanok, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »