Erőszakkal akarták megetetni az óvodást – az ügyészség súlyosításért fellebbezett

Erőszakkal akarták megetetni az óvodást – az ügyészség súlyosításért fellebbezett

Erőszakkal akarták megetetni az óvodást – az ügyészség súlyosításért fellebbezett

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három terhelttel szemben, akik egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket.

Hírdetés

A vádirat szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyermek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a vádlottak hozzá léptek, egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik terhelt pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, amelynek hatására a cselekményüket abbahagyták.

A cselekményt követően a sértett viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába. A szülők a cselekményt követően a gyermeket átíratták egy másik óvodába.

A vádlottak a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »