Erőszak helyett vita: heteken belül indul a Zöld liget fórum

Heteken belül kialakítják a Városliget megújításával kapcsolatos Zöld liget fórumsorozat működési rendjét – mondta el az m1 aktuális csatorna péntek esti műsorában Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

“Minden olyan gondolatra nyitottak vagyunk, ami a Liget megújítását előreviszi” – fogalmazott, hozzátéve: a konfrontáció, “az erőszakos demonstráció” helyett nyílt szakmai vitára van szükség a témában, hiszen a kiviteli tervek véglegesítése csak jövő tavasszal zárul le.

Baán László arról beszélt: az ellentábor eddig nemigen élt a konzultáció lehetőségével, illetve valótlanságok, például nagyobb területek lebetonozása, a Liget több ezer fájának kivágása ellen küzd, megjegyezve, hogy a demonstrálók az utóbbi hetekben a terület egyik leglepusztultabb részén akadályozták a munkálatok megkezdését.

A miniszteri biztos péntek délelőtt jelentette be, hogy Zöld liget címmel fórumsorozatot indít a Városliget Zrt. annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a Városliget rehabilitációjával és a tervezett fejlesztések kialakításával kapcsolatban.

MTI

The post Erőszak helyett vita: heteken belül indul a Zöld liget fórum appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »