Erősödött a Fidesz

Erősödött a Fidesz

A Fidesz szavazóinak aránya a májusi mélypont után újabb egy százalékpontot növekedve 24 százalékos – derül ki a Publicus Intézet augusztus 11. és 16. között, ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából végzett el.

A kormányzó párt támogatóinak aktivitása a hónapban emelkedett, rájuk hatással van a népszavazási kampány. Az MSZP tábora öt hónap után egy százalékpontot csökkent, így 11 százalékon áll. A párt szavazóinak aktivitása viszont most növekedett, és újra ők a legaktívabbak. Az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikot. A radikálisok támogatóinak száma ebben a hónapban újabb egy százalékpontot csökkent, új mélypontot elérve 10 százalék. A párt szimpatizánsai továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni.

A biztos szavazók körében ezzel éppen hibahatáron van a Jobbik lemaradása az MSZP-hez képest. A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozása nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma nem változott, továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és az MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Folytatódik az elmúlt fél évben tapasztalt küzdelem a második helyért, ahol az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül, de folyamatosan megelőzi a Jobbikot. A Jobbik vezetőcseréi nem hoztak érdemi változást a párt támogatottságában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »