Erősen felhős idő, több hullámban zápor szombaton

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: estig csak néhol fordul elő záporeső, majd mindenhol beborul az ég, és észak, északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, a déli megyékben azonban reggelig csak kevés helyen eshet. Szombaton nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor, majd a délutáni óráktól északnyugat felől szűnik a csapadék. Helyenként nagyobb mennyiség is hullhat. Főként az ország déli felén, illetve a keleti, északkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat.
   
Pénteken a délnyugati szelet sokfelé erős, főleg hazánk északi felén helyenként viharos lökések kísérik. Éjszakára mindenütt csillapodik a légmozgás. Szombaton a szél északnyugatira, északira fordul, megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 21 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hűvösebb idő, ott már délelőtt beállhat a maximum.

Hírdetés


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »