Erős taggal bővült a komáromi régió turisztikai szervezete

Erős taggal bővült a komáromi régió turisztikai szervezete

Érsekújvár városa is csatlakozott a Dunamente TDM-hez, melynek célja a régió turizmusának népszerűsítése és a turisztikai jellegű fejlesztések megvalósítása. Az idei évben újabb 60 ezer euró állami támogatást kaphat a szervezet, amelyet elsősorban a kerékpáros és a vízi turizmus fejlesztésére terveznek költeni.

Néhány változáson esett át a Dunamente TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment), melynek tagjai az önkormányzatok Komáromtól Karváig, továbbá a helyi vállalkozások. Korábban Párkány város kilépett a szervezetből, önálló úton folytatja, viszont a tavalyi év végén Érsekújvár önkormányzata csatlakozott. Ezzel egy erős taggal bővül a szervezet, mely az idei évben is több tervet szeretne megvalósítani.

Komárom városával több más kezdeményezésben is együtt dolgozunk, rendszeresen egyeztetünk. Célunk egy erős régió, ahol a helyiek is színvonalasan tudnak kikapcsolódni, de az idelátogatók is maradandó élményekkel gazdagodnak” – fogalmazott Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere.

A turizmus működése a koronavírus idején nagyon korlátozott, ezt az ágazatot érintették a leginkább a bezárások. A szervezet pont ebből adódóan tartja fontosnak, hogy készülni kell a nyitásra, továbbá igazodni azokhoz az igényekhez és elvárásokhoz, amit a vírus okozott.

„Az idei évben is az egyik kiemelt terület a kerékpáros turizmus lesz, hiszen a jellege miatt a vírus után is egyre erősödhet ez a terület.

Hírdetés

– mondta el Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Tavaly a szervezet a kerékpárutak melletti infrastruktúrát bővítette infó- és szervizpontokkal, de pihenőhelyek is létesültek. A kölcsönzőkbe Paton és Komáromban kerékpárokat, a Holt-Vág parti kölcsönzőbe pedig paddleboardokat vásároltak abból a támogatásból, amit a szervezet kapott. Több kiadvány is elkészült különböző nyelvi változatokban.

„A katonai térképészeti hivatal által készített, 10 év után aktualizált változat a Somorja és Párkány közti szakaszt öleli fel, ezzel hasznos tervezést kínál az itt élőknek és a távolról érkezőknek egyaránt” – tette hozzá Duka Gábor, a Dunamente TDM igazgatója, Karva polgármestere.

Az állami támogatásból a szervezet még okospadokat is telepítene, amelyek napelemes megoldásban kínálnak a kerékpárutakon ingyenes wifiszolgáltatást és mobiltöltési lehetőséget. Emellett egy dunai kilátó is tervben van a költségvetésben, amely az Erzsébet híd közelében kínálna a kerékpárosoknak egy megállót egy különleges fotókerettel.

A szervezet az év elején új tagokat is választott az elnökségbe. Az elnökség része lesz Érsekújvár képviselete, továbbá Orosz Örs megyei képviselő, a Sine Metu Polgári Társulás vezetője. A közeljövőben alakul meg Nyitra megye TDM-je, aminek a kerületben található szervezetek lesznek a tagjai. Előreláthatólag a Dunamente TDM is bekapcsolódik a megyei szervezetbe, amivel további források érkezhetnek a turisztikai fejlesztésekre és a megyei szervezet népszerűsítheti a Dunamente térséget a turisztikai rendezvényeken.

(sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »