Erős széllel érkező zivatarok ronthatják el a strandidőt

Erős széllel érkező zivatarok ronthatják el a strandidőt

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak – nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetett, hogy a zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen óránként 60 kilométer feletti szél kísérheti.

(Forrás: OMSZ)

Hírdetés

Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Estére a legtöbb helyen kiderül az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős, keleten pedig fátyolfelhős maradhat az idő. Záporok, zivatarok az időszak elején kevés helyen még lehetnek, majd lecsengenek. A légmozgás gyenge lesz.

(Forrás: OMSZ)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »