Erős nemzeteken alapuló okos Európa

Nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség – írta az igazságügyi miniszter pénteken közösségi oldalán az Európa jövőjéről szóló vitáról.

Hírdetés

Varga Judit közölte, hogy javában zajlik az Európa jövőjéről folytatott eszmecsere, a magyar szervezésű rendezvények száma átlépte a háromszázat.
   
Így a háromezerből pontosan 316 regisztrált eseménnyel Magyarország továbbra is tartja a második helyét, szorosan követve Németországot – tette hozzá.
   
Megjegyezte: a fenti adatokból is jól látszik, hogy nagy bajban lehetnek a „HUXIT-ot kiáltó brüsszeli bürokraták és újságírók”, hiába ugyanis a hisztériakeltés.
   
„Mi, magyarok ragaszkodunk európai értékeinkhez” – emelte ki.
   
Közölte: Magyarország olyan közösséghez akar tartozni, amelyhez egykor csatlakozott, és nem ahhoz, amivé a brüsszeli intézmények azt tenni akarják. Varga Judit szerint nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség.
   
Olyan Európára van szükség, ahol nem az intézmények diktálnak a tagállamoknak, hanem a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak – írta. Az igazságügyi miniszter hozzátette: olyan közösség kell, ahol az egység épp annyira fontos, mint a sokféleség.
   
Ezért fontos, hogy minél többen hallassák a hangjukat, „mondjunk nemet közösen a lopakodó hatáskörbővítésre” – fogalmazott Varga Judit.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »