Erős évnyitó a Duna House-nál

Erős évnyitó a Duna House-nál

Idén is rekordárbevételt érhet el a Duna House – mondta a Világgazdaságnak az első negyedéves előzetes számokra utalva Gál Gellért, a Con­corde elemzője.

Fő üzleti szegmenseiben két számjegyű növekedéssel nyitotta az évet a Duna House (DH) cégcsoport – derül ki a társaság által publikált előzetes negyedéves mérőszámokból. Az ingatlanközvetítési franchise-tevékenységek 20 százalékkal nőttek az első három hónapban, a 2,4 milliárd forintos jutalékvolumen negyedéves rekord. A saját irodaszegmens jutalékbevétele 13 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, a közvetített hitelek volumene pedig 37,3 százalékkal emelkedett.

A lengyel piacon újabb rekordnak számító, 7,7 milliárd forint összegű hitelt közvetítettek ki, ez 37,4 százalékkal több a tavalyi azonos időszaknál. A franchise ingatlanközvetítői hálózat lengyelországi jutalékvolumene 8 százalékkal nőtt, elsősorban az irodák által generált átlagos jutalékvolumenek emelkedésének köszönhetően. De az irodák száma is enyhén gyarapodott, éves szinten 2,8 százalékkal. A következő negyedévekben a szokásos szezonalitás mellett további javuló trend várható a beszámoló szerint.

A cseh saját irodaszegmens szintén erősen kezdte az évet, fennállása óta a második legerősebb negyedéves teljesítményt nyújtotta. Emellett a portfólió két új irodával bővült, jóllehet ezek a tárgyi negyedévben még nem hoztak jutalékbevételt.

Magyarországon az ingatlanközvetítői franchise-hálózat villámrajtot vett, 1,9 milliárd forintos jutalékvolumennel 20 százalékos növekedést ért el a tavalyi első negyedévhez képest. A növekedést az irodaszámok 154-ről 166-ra bővülése és az átlagos jutalékvolumenek emelkedésének együttes hatása okozta. A közvetített hitelvolumenek éves szinten 37,2 százalékkal bővülve 10,7 milliárd forintot tettek ki, míg a lakás-takarékpénztári volumenek 4 százalékos növekedéssel 5,5 milliárd forintra gyarapodtak a negyedév során. A tavalyi harmadik és negyedik negyedévivel összevetve mindkét pénzügyi termék kereslete csökkent, tekintettel arra, hogy az első negyedév a legkevésbé aktív időszak e téren. A végleges számokat és a társaság első negyedévének adatait a május végén publikálandó gyorsjelentés tartalmazza majd.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »