Erős évek előtt áll a L’Oréal

Erős évek előtt áll a L’Oréal

Tovább emelkedhet a bruttó és üzemi eredményhányad a világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cégénél az előttünk álló években – véli Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A kedvező fogyasztói trendek tükrében továbbra is jól teljesíthet a L’Oréal. Az ígéretes növekedési kilátásokat erősíti, hogy tovább emelkedhet a bruttó és üzemi eredményhányad a világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cégénél az előttünk álló években, amit akvizíciók és új termékek bevezetésével érhet el a francia cég. Az Ázsiában, valamint a luxuscikkek piacán való terjeszkedés szintén gyarapíthatja a bevételeket, emellett a L’Oréal felgyorsíthatja online értékesítéseit is. (A digitalizáció hosszú távon tovább növelheti az eredményeket.)

Hírdetés

A francia vállalat a tavalyi év után közel 2 milliárd euró osztalékot fizet ki részvényeseinek, ami az 50 százalékát is meghaladja az évről évre csúcsokat döntögető tisztított eredménynek. Bár az osztalék csupán 2 százalékos éves hozammal kecsegtet, alapvetően növekedési sztoriról beszélhetünk, mivel a fejlődő régiókban – például a világ második legnépesebb országának számító Indiában – csak most kezd divatossá válni a kozmetikumok széles körű használata.

Relatív értékeltség alapján is alulárazott a részvény a piacon. A L’Oréal tudniillik 25-ös P/E-vel forog az átlagos 30 feletti mutatóhoz képest, miközben a következő évek várható EPS-növekedése megfelel az átlagnak. Az elmúlt hónapban látott intenzív emelkedés következtében fontos ellenálláshoz ért a jegyzés. A kétszáz napos mozgóátlag visszatesztelése vagy megközelítése esetén újabb kedvező vételi lehetőség adódhat, ez a támasz most 183,1 eurónál található. Az átmeneti visszaesés után folytatódhat az emelkedés, a következő pozitív hullámban megpróbálkozhat a csökkenő trendvonal áttörésével az árfolyam. Az erős támaszként szolgáló 180–183 euró közötti sáv tesztelése azért sem elrugaszkodott gondolat, mivel a mai naptól osztalékszelvény nélkül forog a papír a párizsi tőzsdén.

Az eurós befektetésben gondolkodók számára vonzó lehet továbbá, hogy az euró-forint kurzus célba veheti a 314,5–315-ös zónát, így a devizamozgásból is profitálhatnak a befektetők.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »