Érintésmentes kézfertőtlenítőt ajándékoztak az érsekújvári kórháznak

Érintésmentes kézfertőtlenítőt ajándékoztak az érsekújvári kórháznak

Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet érintésmentes automata kézfertőtlenítő adagolót kapott ajándékba a járási székhelyen működő GASTRO-HAAL cégtől. A sajtótájékoztatón szó volt a kórház biztonsági intézkedéseiről, és az érsekújvári munkáltató gyártási profiljának a bővítéséről.

A kórház udvarában lévő úgynevezett vörös zónában helyezték el az érintésmentes kézfertőtlenítőt, melyen az adagolási szintek is beállíthatók. Ondrej Hanko a GASTRO-HAAL cég ügyvezetője elmondta, huszonhét éve vannak jelen a hazai és a nemzetközi piacon, élelmiszeripari technológiák gyártásával, nagyüzemi konyhákat látnak el korszerű elektromos főzőberendezésekkel.

„Érsekújváriként kötelességünknek tartottuk segíteni a kórházunkat. Tapasztalt szakemberekkel dolgozunk, akik vállalták a váltással járó kihívást. Jelenleg ötven személyt alkalmazunk. Március derekán kezdtük meg a berendezések tervezését, bonyolult folyamat volt, mert kevésbé ismert szakterületről van szó”

– mondta Hanko.

Hírdetés

Mintegy tíz nappal ezelőtt megkezdték a rozsdamentes acélból készített termékek hazai és külföldi árusítását. A termékek iránt Csehország, Franciaország, Luxemburg és Németország mutatott eddig érdeklődést. Szlovákiában elsősorban az önkormányzatokat, iskolákat, óvodákat, hivatalokat szeretnék megszólítani, segíteni a termékeikkel. Eddig mintegy 250 darabot adtak el, de több tízezer berendezést képesek legyártani a korszerű technológiának köszönhetően, ennek köszönhetően a válsághelyzet ellenére sikerült megtartaniuk a meglévő alkalmazottakat.

„Gyógyszerészként örülök, hogy segíthetek a korábbi munkahelyemnek. Az Egészségügyi Világszervezet javaslata alapján készült a LIKVID DEZINFLEX fertőtlenítőszer, amely tisztítja, ápolja a bőrt és kellemes illata van”

– mondta Štefan Krchňák gyógyszerész, aki a Saphoteca társaság nevében ajándékozott fertőtlenítőszert a kórháznak. Daniel Žingor kórházigazgató és Melinda Tóthová klinikai mikrobiológus hangsúlyozták, hogy biztonságosabbá teszi, és jócskán felgyorsítja a betegek fogadását, illetve áthaladását a vörös zónán az új kézfertőtlenítő berendezés. A mintegy 500 eurós, oszlopszerű XL berendezésen kívül kisebb állványt, valamint falra akasztható és asztali fertőtlenítő adagolót is kínál az érsekújvári cég, melyeket kisebb csarnokokban, folyosókon is felszerelhetnek a megrendelők.

Daniel Žingor az érsekújvári egészségügyi központ igazgatója elmondta, fel vannak készülve arra az esetre is, ha meg kellene küzdeniük a koronavírus-fertőzés második hullámával. Nyolcvannyolc ágyat különítettek el a kórház egyik emeletén, és szükség esetén lélegeztető gépre tudják tenni a pácienseket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »