Erik Tomáš: A Smer nem fog koalícióra lépni az ĽSNS-szel

Erik Tomáš: A Smer nem fog koalícióra lépni az ĽSNS-szel

A Smer-SD nem fog koalícióra lépni az ĽSNS-szel – állította ma a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő, aki sokak szerint egyben Robert Fico jobbkeze.

Tomáš ezzel reagált a legutóbb napvilágra került közvélemény-kutatásokra, amelyek szerint bár a Smer megnyerné a választásokat, de az ĽSNS nélkül nem tudna koalíciót alakítani.

Tomáš vitapartnere, Igor Matovič (OľaNO) szerint az ellenzék csak akkor tud győzni a jövőre esedékes választásokon, ha összefog. Megjegyezte, hogy a PS-SPOLU és a KDH egyelőre csak a regisztrált partnerségről egyezkedik.

Hírdetés

Matovič kijelentette, hogy ő meghívta minden ellenzéki politikai párt képviselőjét, hogy tárgyalnak, ők azonban elutasították a lehetőséget. Elismételte, hogy rá kéne cáfolni a Smer és a többi kormánypárt azon érveire, miszerint a jobboldali ellenzék eltörölné a már bevezetett szociális intézkedéseket. Ahogy szerinte nem szabadna programprioritássá tenni a regisztrált partnerséget és a melegek gyermek-örögbefogadási jogát.

Tomáš ismét adócsalással vádolta meg Matovičot, Matovič ezt tagadta (egy nyomdagépről van szó, amelyért állítólag az OľaNO elnöke korábban nem fizette be az áfát, Matovič azonban állítja, hogy az ügyletért 500 millió koronányi adót vezetett el az államnak).

Matovič az adócsalások kapcsán kiemelte, hogy évente 2,3 milliárd eurónyi be nem fizetett áfát kénytelen elkárolni az állam.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »