Érettségizünk… – Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. a, Budapest

Érettségizünk… – Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. a, Budapest

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az iskola a főváros I. kerületében, a Krisztinavárosban található. Két éve ünnepeltük fennállásának 25 éves évfordulóját. Nyolc plusz négy osztályos általános és középiskola.

Iskolánk leggyakrabban említett jellemzője családias hangulata. Köszönhető ez a kis létszámnak, a közösségi programoknak és az itt dolgozók és tanulók nyitott, elfogadó és szeretetteli hozzáállásának.

A teljesség igénye nélkül íme néhány hagyományainkból, melyek fontos elemei a gellértes létnek:

Nyáron gyalogtúra igazgató úr vezetésével; nomád tábor öregdiákjaink szervezésében. Szeptember végén Gellért-zarándoklat, mely a gimnazisták számára kétnapos: gyalogosan, biciklivel vagy kenuval. Ősszel Magyar Nyelv Hete, tavasszal Természettudományos Hét. Télen 24 órás szentségimádás. Adventben és nagyböjtben Gellért-rend, hogy imakörben elköteleződve imádkozzon tanár és diák együtt. Szép Szó Kávézó, Talentum-nap, Erasmus-program.

A sor sokáig folytatható volna. A lényeg azonban úgyis leírhatatlan. Egy Közösség vagyunk. Gellértesnek lenni öröm és büszkeség. Nem véletlen, hogy végzőseink nehéz szívvel távoznak.

Hírdetés

* * *

Érettségizőink valamennyien itt végezték a gimnáziumot. A harmincegy fős osztálylétszám nem változott a négy év során. Számos regnumi, don boscós és cserkész diákunk van, és sok a nagycsaládból érkező. A legtöbben a hitüket komolyan és mélyen élő családokban nevelkednek.

Szépen fejlődött az osztály, úgy tanulmányilag, mint közösségileg. Segítik egymást, és én is, az iskola is mindig számíthatott és számíthat segítségükre, legyen szó bármiről. Humoruk is színesíti az iskolai palettát. Számtalan emlékezetes pillanattal gazdagítottuk egymást a felnőtté válásuk folyamán.

Zsombory Edit
osztályfőnök

Baltay Benedek István
Barlay Rita
Bartók Natália Anna
Benyó Marcell
Bíró Anna Kata
Bodnár Bulcsú Lajos
Hegedüs Attila
Horváth Sára Tekla
Jahoda Bernát
Juhász Nóra Laura
Keszthelyi Gábor
Kolláth Máté Dávid
Koncz Klára Ildikó
Kovács Ábel Kristóf
Lotz Olivér Imre
Marczell Mária Anna
Molnár Abigél
Novozánszki Benedek Frigyes
Rónaszéki Botond János
Sepsy Viktória Dominika
Simon Bence
Szalai Petra
Szita Botond Ferenc
Szluha Vince
Tarsoly Benedek István
Telek Réka Erzsébet
Tinich Liza Zsófia
Ulrich Regina Margaréta
Varga Bercel Domonkos
Varga János József
Verseghi-Nagy Norbert

 

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »