Eredmény nélküli tárgyalás a Fradi és szurkolói között

MTI nyomán

Eredménytelenül zárult a Ferencvárosi TC és szurkolóinak tárgyalása a klub keddi közleménye szerint. A szurkolók azt mondják, nem engedik magukat meggyengíteni.

A klub honlapja arról számolt be, hogy a tárgyalásokon a labdarúgócsapat vezetői felajánlották a szurkolói csoportoknak, hogy “amennyiben a következő két bajnoki szezonban nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedéssorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén, akkor a 2018/19-es bajnokságtól a klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést”.

A megbeszéléseken ezt az ajánlatot azzal bővítették, hogy a B1, B2, B3 szektorokban a felére csökkentik a jegyek árát. Az FTC emellett jelezte, hogy a szurkolói csoportok által kért pontokból többet is teljesít, például rendszeresen tart ankétot, felfüggeszti a kitiltásokat, visszavonja a kabalasast, összefésüli a meglévő Szurkolói Kódexet a drukkercsoportok javaslataival és rendszeres egyeztetések lesznek a szurkolói csoportok vezetőivel. A vezetőség ígéretet tett arra is, hogy megvizsgálja a biztonsági szolgálat működését és mindent megtesz a panaszok megszüntetéséért.

A közlemény szerint a szurkolói csoportok nemet mondtak a klub ajánlatára és a vénaszkenneres beléptetés megszüntetésére is.

Az FTC labdarúgócsapatának mérkőzéseit az elmúlt másfél évben elsősorban a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt bojkottálták a szurkolói csoportok. Kubatov Gábor klubelnök múlt hétfőn úgy fogalmazott: ameddig van minimális esély a kiegyezésre, dolgozni fog érte, mert a csapatnak szüksége van a remek hangulatra.

Így látták a szurkolók

A Ferencvárosi Torna Club vezetése ismét előre megírt közleményt adott ki a szurkolókkal való egyeztetések végkimeneteléről, miközben az érintettek még fel sem álltak a tárgyalóasztaltól – írta keddi közleményében a szervezett szurkolói csoportokat tömörítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül mozgalom.

 

Közölték: a vezetésnek véleményük szerint arról szólt az egész egyezkedés, hogy enyhítsenek az őket ért nyomáson, amit a csökkenő nézőszámok, a sikeres tízezer fős csepeli demonstráció és a klub körül kialakult folyamatos “szekus” és egyéb botránysorozat okozott. Emellett megint megpróbálkoztak azzal, hátha sikerül megosztani minket és rávenni a Tábort a szkennelésre – szerepel a közleményben.

 

Mi sem jelzi ezt jobban -folytatták-, mint az a tény, hogy kiderült, miközben bejelentették, hogy szeretnének megegyezni és felfüggesztették a véleményünk szerint jogtalan kitiltásokat nem sokkal a lejártuk előtt, eközben az elnök újabb feljelentést tett személyiségi jogai és jó hírnevének megsértése miatt többek között az előénekes ellen és több millió forintra perel minket. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül további részleteket ígért, illetve jelezte, hogy nem hagyják magukat meggyengíteni.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »