Erdogant éltette a “német” világbajnok bokszoló

Szombat este a németországi Oberhausen városa adott otthont WBA szervezet nehézsúlyú „rendes” bajnoki mérkőzésének, ahol libanoni-német Manuel Charr (31-4-0, 17KO) és Alexander Ustinov (34-2-0, 25KO) találkozott 12 menetesre kiírt találkozón.

A 40 éves Ustinov a 2012-es, Pulev ellen összeszedett vereségét követően 7 mérkőzésen nem talált legyőzőre, míg Charr vereségekkel és sérülésekkel teli néhány évvel a háta mögött vágott neki a mérkőzésnek. A találkozó harcos, ám felejthető csatát hozott, Ustinov kihasználva méretbeli fölényét megpróbálta távol tartani magától a mozgékonyabb libanonit, ám az orosz lassú és pontatlan támadásai nem igazán tettek kárt Charrban. A 7. menet közepén Charr egy balhoroggal keményen eltalálta Ustinovot, aki rogyadozó lábakkal dőlt a sarokba és megpróbálta lefogni ellenfelét. A 8. menet végén Charr ismét betalált a balossal, amitől Ustinov padlót fogott, a jobb szeme alatt pedig hatalmas repedés keletkezett. Charr ezt követően megpróbálta minél nagyobb nyomás alatt tartani ellenfelét és eladott néhány kemény találatot, de nem sikerült rövidre zárni a meccset és pontozásra került sor. A bírók 115-111, 116-111, 115-112 arányú, egyhangú pontozással Charrt hozták ki győztesnek, aki ezzel megszerezte a WBA „rendes” bajnoki címét. Az újdonsült bajnokra azonnali kötelező címvédés vár, hiszen december 22-ig kapott haladékot, hogy megegyezzen Fres Oquendoval, különben a szervezet versenytárgyalást ír ki a felek között.

 

Az eset pikantériája az, hogy az újdonsült német állampolgárságú, világbajnok bokszoló, eredeti nevén Mahmoud Omeirat Charr egy török zászlóval nyilatkozott. Elmondta, hogy ő a bevándorlók millióinak köszönheti a sikerét, illetve hálát adott a török elnöknek is, Erdogannak.

”Nagyon jól tudom, mit jelent menekültnek lenni. Nagyon jól tudom, hogy Erdogan hogyan segített szíriai menekülteknek. Hálás vagyok ezért! Ő a világbajnok a szívemben. Hálám jeléül  el fogok repülni Törökországba és elviszem az övemet is”

UltraInfo


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »